Според Мирчев влизането е ключово, защото не само ще паднат лихвите

...
Според Мирчев влизането е ключово, защото не само ще паднат лихвите
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: В идните 18 месеца трябва да имаме правителство заради влизането в Еврозоната

Според Мирчев влизането е ключово, тъй като освен ще паднат лихвите по заемите, а тъй като ще последват доста по-добри дни за цялата стопанска система

“Всички би трябвало ясно да си дадем сметка какво значи да нямаме държавно управление в идните 18 месеца, месеците преди влизането ни в еврозоната. Трябва да се одобряват доста закони. Защото в случай че не си свършим домашното като Хърватия и не влезем в Еврозоната на 1 януари 2024-а, идващият прозорец може да е след 10 години. Не можем да пропуснем тези 10 години в развиването на страната си. А влизането в Еврозоната е основно, тъй като освен ще паднат лихвите по заемите, а тъй като ще последват доста по-добри дни за цялата стопанска система. ” Това съобщи в изявление за депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев. И добави като мотив, че в случай че отново отидем на избори, това ще е за пети път за по-малко от две години, което е казус евентуално освен в българската история.

Запитан за съдружните настройки на Демократична България и възможностите на другите мандати, Мирчев сподели, че позицията групировката му е безапелационна - че няма да поддържа първия мандат на ГЕРБ. И подсети, че на вчерашната среща с водачите на “Продължаваме смяната ” Демократична България е поискала съществено отношение към втория мандат. Същевременно той си дава сметка, че двете обединения с малко над 70 депутати не могат да сформират сами държавно управление. А разграничителните линии с Българска социалистическа партия към този момент са прекалено много - хартиената бюлетина, за която гласоподаваха социалистите, е последното огромно предизвикателство.

Колкото до това дали Демократична България би приела третия мандат, Мирчев отговори, че няма парламентарна партия, която да не желае да опита да осъществя политиките си посредством властта. Но подсети, че тази догадка в този момент е прекомерно далечна, тъй като още не е връчен даже първият мандат. А след обединението към избора на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание може да се чака и опит за основаване на кабинет с сходно болшинство.

Ивайло Мирчев удостовери поръчката на Демократична България за общи кандидатури с Политическа партия на локалните избори следващата година в огромните градове - София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе.

Депутатът повтори известието, което направи сутринта на фейсбук страницата си, че съгласно съществени нидерландски медии Нидерландия е подготвена да даде на източноевропейски страни свои Ф-16, в случай че те пратят руските си самолети на Украйна. “Министерството на защитата да си свършат работата, да преценяват до каква степен е уместно и да го създадем ”, прикани Мирчев. Той подсети, че “Демократична България ” първа предложи и наложи формулата, призната от Народното събрание, за военна помощ за Украйна посредством редом превъоръжаване на българската войска.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР